Workshop opgavegericht werken

“De opgave moet centraal staan in denken en doen van de organisatie”, het wordt in veel organisaties geroepen. Deze werkmethode heeft veel voordelen; het is niet voor niets bezig met een opmars binnen overheidsorganisaties. Hoe maak je deze ontwikkeling tot een succes?

Onze workshop is een inleiding. Het is een kennismaking met de theorie en praktijk van opgavegericht werken.

Onderdelen van de workshop:

  • Wat is de aanleiding? De netwerksamenleving vraagt om een flexibel meebewegende overheid. Soms sturend vanuit een duidelijke verantwoordelijkheid voor het algemeen belang. En soms ook loslatend als de veerkracht in de samenleving krachtig genoeg is om zelf te zorgen voor de bijdrage aan het publieke belang.

  • Wat is een opgave? Je kunt alles een opgave noemen. Het is van belang om een focus aan te brengen in wat een opgave is en wat bijvoorbeeld regulier werk is. En wat de relatie is tussen opgaven en regulier werk. In ieder geval is het belangrijk dat iedereen ‘dezelfde taal’ spreekt.

  • De organisatie en de medewerkers. Wat vraagt een andere manier van werken van de medewerkers? En hoe faciliteert de organisatie dat?

    Duur: 1 dag
    Aantal deelnemers: Kosten:

    Belangstelling voor deze workshop? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Kennismaken?

Neem contact op

Over Vitaleoverheid

De samenleving ontwikkelt zich met steeds meer snelheid. Hierdoor verandert ook het werken binnen de overheid. Wie niet vitaal is, wie niet (mee)beweegt, staat stil. Vanuit eigen kennis, ervaring en passie ondersteunt de Vitale Overheid overheidsinstanties bij deze ontwikkelingen.

Contactgegevens

Vitale Overheid
Postbus 866
9400 AW Assen
info@vitaleoverheid.nl
Tel: +31650266175
Tel: +31651930543