Overheid & Samenleving

Met de pijlers op participatie willen overheidsorganisaties een nieuwe balans creƫren tussen overheid en samenleving. Werken aan die verhouding tussen overheid en samenleving is in deze tijd noodzakelijk. Juist bij het maken van beleid valt nog een grote slag te maken.

Politieke ambities vertalen in regels, procedures en de inzet van middelen? Het gebeurt nog steeds, maar het wordt ingehaald door een totaal andere manier van werken. We gaan naar het stellen van kaders en het bieden van ondersteuning aan maatschappelijke initiatieven. De overheid positioneert zich meer als verbinder en regisseur en minder als controleur. Vanuit deze perceptie zet de overheid zich in om maatschappelijke initiatieven te laten slagen.

Het betekent een nieuwe manier van handelen voor ambtenaren. Daarbij draait het constant om het kiezen van de juiste bestuurlijke rol en de best passende vorm van participatie. Hoe kies je de meest optimale vorm van verbinding met de samenleving? Vitale Overheid helpt overheidsorganisaties hierbij. We bieden expertise bij het ontwikkelen van passende werkwijzen en methodieken. Het gaat dan specifiek om de aansluiting van werkwijzen en methodieken bij de behoeftes uit de samenleving. Met onze doelgerichte trainingen kom je erachter hoe je de vruchten plukt van participatie.

 

Training Overheidsparticipatie

Workshop procesmanagement

Kennismaken?

Neem contact op

Over Vitaleoverheid

De samenleving ontwikkelt zich met steeds meer snelheid. Hierdoor verandert ook het werken binnen de overheid. Wie niet vitaal is, wie niet (mee)beweegt, staat stil. Vanuit eigen kennis, ervaring en passie ondersteunt de Vitale Overheid overheidsinstanties bij deze ontwikkelingen.

Contactgegevens

Vitale Overheid
Postbus 866
9400 AW Assen
info@vitaleoverheid.nl
Tel: +31650266175
Tel: +31651930543