Overheid & Politiek

Hoe creƫer je een optimale samenwerking tussen de ambtelijke organisatie, het bestuur en de politiek? Het krachtenveld om je heen is divers. Je hebt de raad, het college en de oppositie. De inwoners, belangenverenigingen, ondernemers. Krijg inzicht in de rollen en belangen. Leg vervolgens de juiste verbindingen en breng ze in lijn met jouw concrete doelen.

Als je overzicht hebt op alle spelers in het veld, kun je een duidelijke keuze maken in de strategie. Zorg dat precies die mensen, afdelingen en/of organisaties aanhaken die belangrijk zijn voor jouw doelen. Vitale Overheid geeft advies over hoe je zicht krijgt op het krachtenveld, en hoe je hierin jouw eigen positie kan bepalen.

Recente ontwikkelingen en veranderingen houden we hierbij in het vizier. Onder invloed van het dualisme is er veel veranderd, ook de relatie tussen politiek en bestuur. Het is soms harder geworden. Dat komt ook door andere en meer populistische manieren om politiek te bedrijven. En door de zoektocht van de politiek om een nieuwe positie te veroveren in meer participatieve processen. Wat is de positie van de Raad (Staten, Algemeen Bestuur, etc.) als het voorstel is ontwikkeld in samenspraak met externe partners en belanghebbenden? Dat vraagt om een nieuwe focus op de rol als volksvertegenwoordigers.

Met een verdiepingsslag van Vitale Overheid wordt helder hoe jij in deze setting het beste kunt handelen.

 

Workshop Politiek Kompas

Maatwerk workshops voor raadsleden

Teamontwikkeling voor colleges

Kennismaken?

Neem contact op

Over Vitaleoverheid

De samenleving ontwikkelt zich met steeds meer snelheid. Hierdoor verandert ook het werken binnen de overheid. Wie niet vitaal is, wie niet (mee)beweegt, staat stil. Vanuit eigen kennis, ervaring en passie ondersteunt de Vitale Overheid overheidsinstanties bij deze ontwikkelingen.

Contactgegevens

Vitale Overheid
Postbus 866
9400 AW Assen
info@vitaleoverheid.nl
Tel: +31650266175
Tel: +31651930543