Werken bij de overheid

betekent bijdragen aan zaken die de samenleving ten goede komen. Die er voor ons allemaal toe doen. Inwoner van een stad, dorp, een bepaalde wijk zijn we per slot van rekening allemaal.

De overheid staat midden in de samenleving. In succesvolle en vitale overheidsorganisaties werken professionals die fungeren als schakel tussen de interne organisatie en de externe omgeving.
Werken bij de overheid betekent een professionele bijdrage leveren aan het bereiken van gewenste maatschappelijke effecten.

Dat klinkt wollig en abstract. Het is het niet. We willen allemaal dat ons vuil op tijd wordt opgehaald. Dat er voldoende ruimte is waar onze kinderen veilig kunnen spelen, en in de buurt naar school kunnen. Een loket waar onze zorgvragen beantwoord worden. Dat we bezwaar kunnen aantekenen tegen het voornemen om een flatgebouw in onze achtertuin neer te zetten.
Een grote diversiteit aan taken waar we ons in het dagelijks leven vaak niet of nauwelijks bewust van zijn.

Professionals bij de overheid geven concreet invulling aan de rol van de overheid. Soms sturend en beoordelend. Vaak verbindend en faciliterend. Zij maken in begrijpelijke taal duidelijk waar de overheid voor staat. Samenwerken en netwerken zijn daarin sleutelwoorden.

Verdieping en het op peil houden van kennis en kunde is noodzakelijk. Tools om plezier en energie in het werk te hebben (en te houden) ook.

We geven trainingen, workshops, programma’s, zodat jij je professioneel blijft ontwikkelen.

Bij overheidsorganisaties die behoefte hebben aan extern advies bij samenwerkingsvraagstukken, of aan externe expertise op de werkvloer, komen we voor advies en interim-management.

Wij zijn

Wij zijn

  • Ervarenmeer dan 35 jaar ervaring in diverse rollen binnen de overheid. Voor jou betekent dat dat je een trainer, adviseur of interim manager krijgt die werkt en denkt vanuit de dynamiek van de actuele praktijk. Altijd aansluitend bij jou of jouw organisatie.
  • Energiekons bedrijf heet niet voor niets Vitale Overheid. Wij vinden ons werk boeiend en uitdagend. Houden onze kennis en kunde up to date. Dat brengen we mee in ons werk.
  • Praktischwe vertalen theorie en complexe vraagstukken naar werkbare en werkende oplossingen en praktisch handelen. Jij moet er immers in je dagelijkse praktijk mee uit de voeten kunnen.
Wilco van Egmond

Wilco van Egmond

Trainer, adviseur & (interim) manager

Mijn passie ligt in het functioneren van de overheid. Ik verdiep me al ruim 25 jaar in de rol die de overheid heeft en de bijdrage die ze levert aan de maatschappij. Ook richt ik me op de wijze waarop professionals de overheid effectiever maken. Dit heb ik als manager bij verschillende gemeenten gedaan, tegenwoordig doe ik dat als trainer, adviseur en project- of programmamanager of interim lijnmanager.

Ida Strating

Ida Strating

Trainer, trainingsontwikkelaar & trainingsadviseur


© Copyright Vitale Overheid 2024 Gebouwd door Saam' uit Groningen