Advies, verdieping en ondersteuning voor overheidsorganisaties

Training, workshop, advies. Vitale overheid biedt waar je behoefte aan hebt. Als individu, team en/of organisatie.
Wij dragen bij aan kennisontwikkeling, verdieping, energie. En vooral ook in de vertaling van die kennis naar concreet gedrag in de praktijk. Wij bieden standaardprogramma’s aan. En maatwerk als dat gewenst en/of noodzakelijk is. 
  

 

Een overzicht van ons aanbod.   

Summerschool 2021
Procesregisseur; van verdwaald in het krachtenveld naar je weg weten in het proces
In de summerschool leer je hoe je processen van het begin tot het eindproduct effectief organiseert. In deze week ga je aan de slag gaat met een complexe en actuele casus uit je eigen praktijk.
Na de summerschool zet je ontspannen en zelfbewust de vervolgstappen op weg naar een zo optimaal mogelijk resultaat. Gedoe blijft; jij gaat er anders mee om. Gedoe moet, gedoe is goed. dat betekent dat mensen betrokken zijn, en een belang hebben. 

Summerschool Procesregisseur

 

Training Politiek Kompas
In deze boeiende en leerzame 2-daagse training krijg je meer inzicht in de politieke context en scherp je je politieke sensitiviteit verder aan.

 

Politieke sensitiviteit is kennis van politieke verhoudingen. Omgevingsgericht in relatie tot de rol van je eigen organisatie. Je beheerst de vaardigheden om effectief te adviseren. Een advies schrijven is maar 1 stap van het totale proces. Je krijgt grip óp dat proces. Daardoor krijg je meer zelfvertrouwen en kun je gerichter invloed uitoefenen.

Politiek Kompas


Training Beginnen bij de overheid
In drie dagen inzicht in hoe het werkt in gemeenten, provincies en waterschappen. Onderwerp politieke sensitiviteit, adviseren, participatie, bestuursstijlen, etc.

Training De Jonge Ambtenaar

 

Workshop Opgavegericht werken 
Opgavegericht werken. Welke overheidsorganisatie is er niet mee bezig. En vaak verzandt het in reorganisaties, procedures, “voor welk probleem is dit een oplossing” en bijna filosofische discussies. Dat kan toch niet de bedoeling zijn?
Maak deze ontwikkeling tot een succes! Richt je op samenwerkingen en het bereiken van echte resultaten.

Workshop Opgavegericht werken

 

Workshop Profile Dynamics 
Drijfveren zijn de basis van ons handelen en denken. Inzicht in elkaars drijfveren tilt de organisatie naar een hoger plan. 

Profile Dynamics

 

Training programmamanagement
Van globaal en groots naar compact en concreet. Deze training steunt je bij het oppakken van complexe en grote ontwikkelingen.

Programmamanagement

 

Individuele coaching
Minder stress, meer energie en ruimte. Is het tijd voor verandering? Met wandelcoaching maak je de stap.

Individuele coaching

Kennismaken?

Neem contact op

Over Vitaleoverheid

De samenleving ontwikkelt zich met steeds meer snelheid. Hierdoor verandert ook het werken binnen de overheid. Wie niet vitaal is, wie niet (mee)beweegt, staat stil. Vanuit eigen kennis, ervaring en passie ondersteunt de Vitale Overheid overheidsinstanties bij deze ontwikkelingen.

Contactgegevens

Vitale Overheid
Postbus 866
9400 AW Assen
info@vitaleoverheid.nl
Tel: +31650266175
Tel: +31651930543