Individuele coaching

Heb je last van stressgevoelens, gepieker en/of lichamelijke klachten? Loop je op professioneel gebied ergens tegenaan? Als je op het punt bent dat er iets ‘moet’ gebeuren, dan kan individuele coaching je hierbij begeleiden. Zodat je effectief werkt aan meer energie, licht en ruimte.

Samen gaan we op pad. We gaan naar buiten toe, wandelend door de natuur in gesprek. Veel mensen ervaren dit als prettig, het geeft een heel andere dynamiek dan tegenover elkaar zitten. Alleen al het feit dat je buiten bent in het groen brengt je lichaam en je geest wat meer tot rust.

Coaching is een reis. Het woord ‘coach’ komt van ‘coche’, wat koets betekende in de zestiende eeuw (en in het Spaans nu auto betekent). Het symboliseert dat we op weg gaan. Wat de volgende stap is? Dat hoeft nog niet duidelijk te zijn, daar komen we vanzelf achter. Je wilt in ieder geval verandering en je bent gemotiveerd om dit te bewerkstelligen.

Werkwijze wandelcoaching
Je komt tijdens wandelcoaching tot rust én in beweging. We lopen op mooie plekken in Drenthe rondom Assen. Het Asserbos, het Balloërveld, misschien heb je zelf een voorstel? Uitgangspunt van de coaching vormt het geheel van jouw drijfveren, waarden, ambities en talenten. En de vertaling daarvan naar gedrag. We kijken naar het gedrag dat het gewenste resultaat oplevert.

Inzicht in persoonlijke drijfveren
Aan je gedrag alleen werken helpt meestal niet, het is belangrijk dat je (weer) zicht krijgt op waarom je doet wat je doet. En wat juist niet. Wat drijft je en wat probeer je te vermijden? Consequent, met compassie voor en geduld met jezelf, ga je aan de slag. Tussen de gesprekken door voer je opdrachten uit in de vorm van bijvoorbeeld zelfstandige wandelingen en schrijfopdrachten. Meestal zijn vijf tot acht wandelingen, van 90 minuten, voldoende om zelf weer verder te kunnen.

Het effect van wandelcoaching
Na het traject heb je:

  • Meer ruimte en meer rust in je hoofd. Ook als de omstandigheden niet ideaal zijn, ook als het soms tegenzit.
  • Meer vertrouwen in je eigen beslissingen, je zelfsturend vermogen is toegenomen.
  • Meer keuzevrijheid in je handelen. Want je kent en erkent je kwaliteiten, je talenten en hebt zicht op hoe je die nog verder kunt ontwikkelen. Daardoor bereik je vaker wat je wilt.
  • Meer energie en helderheid. Je vervolgt je werk- en levensreis met vernieuwde energie vanuit wat jij op dit moment belangrijk vindt.

Nieuwsgierig?

Heb je belangstelling en ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Mail of bel dan naar Ida Strating: ida@vitaleoverheid.nl , 06 51930543.

Kennismaken?

Neem contact op

Over Vitaleoverheid

De samenleving ontwikkelt zich met steeds meer snelheid. Hierdoor verandert ook het werken binnen de overheid. Wie niet vitaal is, wie niet (mee)beweegt, staat stil. Vanuit eigen kennis, ervaring en passie ondersteunt de Vitale Overheid overheidsinstanties bij deze ontwikkelingen.

Contactgegevens

Vitale Overheid
Postbus 866
9400 AW Assen
info@vitaleoverheid.nl
Tel: +31650266175
Tel: +31651930543